sâmbătă, 10 ianuarie 2015

CineMagia: Actori-Cristopher Lambert
Nume real: Christophe Denis Lambert · Locul naşterii: Great Neck, Long Island, New York, USA · Data naşterii: 29.03.1957 (57 ani) · Ocupaţie: Actor, producător, scenarist · Constituţie: atletică · Înălţime: 183 cm · Culoarea părului: şaten · Zodia: Berbec · Etnie/rasă: albă · Universitate: Paris Conservatoire · Ţara natală: Franta


Biografie

  Christophe Guy Denis Lambert s-a nascut pe 29 martie 1957, in Great Neck, New York. Tatal sau era un diplomat francez in Natiunile Unite. A locuit in Geneva, Elvetia de la 2 la 16 ani, cand s-a intors in Paris si a urmat cursurile Conservatorului parisian. A debutat in 1980 in filmul "The Telephone Bar". Atentia a fost atrasa asupra lui odata cu rolul Connor MacLeod din "Highlander" (1986). Un alt simbol al aprecierii muncii sale este premiul Cesar pentru Cel Mai Bun Actor primit pentru rolul din Subway, in regia lui Luc Besson (1986). In 1985 s-a implicat in proiectul "Mortal Kombat", si cea de-a treia parte a seriei, "Devastation", este progamata pentru 2010.

Viata personala a actorului a inclus o serie de femei frumoase, a carei ultima achizitie este Sophie Marceau, cu care actorul se intalneste in prezent.

Este prieten apropiat cu Sean Connery si Mario Van Peebles.

Ca o curiozitate se poate adauga faptul ca actorul sufera de o miopie severa, care i-a cauzat raniri grave in timpul cascadoriilor in care nu a purtat ochelari.

Sursa:CineMagia.ro
VIDEO:Secventa din filmul Subway (1985)

Niciun comentariu: