vineri, 16 ianuarie 2015

CineMagia.ro :Film- Apollo 13 (1995)Regia Ron Howard
Cu Ed Harris, Tom Hanks, Bill Paxton, Kevin Bacon, Gary Sinise

  "Houston, avem o problemă", aceastea sunt cuvintele care au marcat zilele tensionate ale crizei misiunii Apollo 13. Suspansul, frica, adrenalina la maximum din acele zile sunt surprinse în filmul regizorului Ron Howard, inspirat şi purtând numele misiunii din 1970 care a ţinut cu sufletul la gură o planetă întreagă.
 
Astronautul Jim Lovell, comandantul acestei misiuni, interpretat într-un mod cu totul şi cu totul excepţional, de către Tom Hanks şi piloţii modulelor Jack Swigert (Kevin Bacon) şi Fred Haise (Bill Paxton) pornesc în cea de-a cincea misiune pe Lună, după ce comandantul iniţial se retrage. Totul merge conform planului până la mijlocul misiunii când unul dintre rezervoarele navei explodează, punând în pericol viaţa echipajului. În timp ce curajoşii astronauţi trebuie să aleagă între a muri sufocaţi sau îngheţaţi, Mattingly şi comandantul de la sol (Ed Harris) încearcă cu disperare să recupereze echipajul, conştienţi fiind că aceştia ar putea să moară în momentul în care intră în contact cu atmosfera Pământului. În cele din urmă, cei trei astronauţi ajung cu bine acasă, binecunoscutul happy-end nu a spulberat suspansul unuia dintre cele mai bune filme din ultimii cinci ani.
 
Apollo 13 este cu excepţia a mici detalii, o reproducere fidelă a misiunii de atunci, o alternare superbă între acţiunea din spaţiu şi scenele care au avut loc la sediul NASA, suprinzand cu o acurateţe extraordinară detalii ale triumfului din spaţiu şi de pe Pământ.
Toate scenele şi efectele speciale folosite din acest film au fost cu totul şi cu totul noi, fără a se apela la nici un material documentar, la nici o peliculă anterioară. Realizarea filmului de un realism şocant a fost cu atât mai remarcabilă cu cât este exemplul perfect pentru clişeul "dă viaţă istoriei".

Sursa:CineMagia.ro

Niciun comentariu: