duminică, 25 ianuarie 2015

CONFLICTUL DIN UCRAINA. Atac cu rachete Grad la Mariupol. 30 de morti şi peste 90 de raniti. NATO, UE şi SUA somează Rusia să înceteze urgent susţinerea rebelilorEvenimentul Zilei [25/01/2015]
La Mariupol trei case au fost complet distruse și geamurile de la trei blocuri, cu câte nouă etaje, au fost sparte de la unda de șoc. Mai multe autoturisme au ars în întregime și,la cinci ore după terminarea atacului pompierii mai încercau să stingă numeroasele incendii. Militari și polițiști patrulau pe străzile pustii și telefoanele fixe și mobile nu funcționează. NATO, UE şi SUA somează Rusia să înceteze urgent susţinerea rebelilor. Totodată, UE vrea o reuniune extrordinară a miniştrilor de externe UE pentru a impune noi sancţiuni Rusiei
Separatiștii ruși au revendicat bombardamentul asupra portului Mariupol, ultimul oraș strategic, din estul țării, sub influența Kievului. SUA și UE au intensificat amenințările la adresa Moscovei.
La fața locului  trei case au fost complet distruse și geamurile de la trei blocuri, cu câte nouă etaje, au fost sparte de la unda de șoc, Mai multe autoturisme au ars în întregime și,la  cinci ore după terminarea atacului pompierii mai încercau să stingă numeroasele incendii. Militari și polițiști patrulau pe străzile pustii și telefoanele fixe și mobile nu funcționează.
Cucerirea acestui oraș industrial, unde locuiesc 500.000 de oameni ar constitui un pod terestru între Rusia și Crimeea, anexată în luna martie dar foarte dependentă de Kiev pentru aprovizionarea cu apă, electricitate și produse alimentare.
Președintele ucrainean Petro Petroșenko își menține declarația făcută, la începutul conflictului și anume că poporul ucrainean se va bate până la victoria finală.
[cititi articolul complet în Evenimentul Zilei]

Niciun comentariu: