vineri, 16 ianuarie 2015

Iohannis: România va căuta alte oportunităţi pentru consolidarea independenţei energetice


Iohannis: România va căuta alte oportunităţi pentru consolidarea independenţei energetice (Imagine: Valentina Ion/Mediafax Foto)
 
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Bruxelles, întrebat despre proiectul South Stream, că România va căuta alte oportunităţi pentru consolidarea independenţei energetice şi pentru interconectarea la sistemele energetice europene.
Preşedintele a arătat că tema South Stream nu a fost abordată în discuţiile cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi a adăugat că acesta este "un subiect care nu s-a închis acum, ci mai demult".
"Independenţa energetică a României este una din preocupările mele şi România va căuta alte oportunităţi pentru a merge mai departe pe calea de consolidare a independenţei energetice, pe de-o parte, şi de interconectare la sistemele energetice europene, pe de altă parte", a spus Iohannis, în cadrul conferinţei comune susţinute cu preşedintele CE.
Preşedintele Klaus Iohannis efectuează joi şi vineri o vizită oficială la Bruxelles. Şeful statului a avut, joi, întâlniri cu preşedinţii Consiliului European şi Comisiei Europene, iar vineri urmează să aibă o întrevedere cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Sursa:Mediafax
Data:15 ianuarie 2015

Niciun comentariu: