joi, 22 ianuarie 2015

Japonia cere ajutorul Franţei pentru eliberarea celor doi ostatici deţinuţi de gruparea Stat Islamic

Japonia cere ajutorul Franţei pentru eliberarea celor doi ostatici deţinuţi de gruparea Stat Islamic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mediafax [21/01/2015]
Japonia a cerut marţi ajutorul Franţei pentru eliberarea celor doi cetăţeni japonezi ţinuţi ostatici de gruparea jihadistă Stat Islamic. Ministrul japonez al Afacerilor Externe, Fumio Kishida, aflat la Londra, l-a sunat marţi seara pe omologul său francez, Laurent Fabius, a informat diplomaţia niponă într-un comunicat difuzat la Tokyo.


"Guvernul nostru ar dori cooperarea Franţei, în special pentru schimburi de informaţii, în vederea eliberării rapide a cetăţenilor noştri", i-a spus Kishida lui Fabius.
Şeful diplomaţiei franceze s-a angajat să acţioneze "în strânsă colaborare cu autorităţile nipone pentru a ajunge la o soluţie cât mai repede posibil", a precizat Ministerul japonez al Afacerilor Externe.
Gruparea Stat Islamic a ameninţat marţi într-o înregistrare video că va ucide doi ostatici japonezi pe care susţine că îi deţine dacă nu va primi o răscumpărare de 200 de milioane de dolari de la Guvernul nipon, în termen de 72 de ore.          
[cititi articolul complet în Mediafax]

Niciun comentariu: