luni, 26 ianuarie 2015

Klaus Iohannis face o vizita la arhivele CNSAS: "Reprezinta o parte din istoria poporului nostru"

Klaus Iohannis
Presedintele Klaus Iohannis urmeaza sa viziteze, luni dimineata, depozitele de arhiva ale Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) de la Popesti Leordeni.

Seful statului mentioneaza, intr-o postare pe Facebook referitoare la aceasta vizita, ca in aceste dosare se afla memoria comunismului si ca ea va avea o contributie importanta la deschiderea unui Muzeu al Comunismului.
"Arhivele fostei Securitati reprezinta o parte din istoria poporului nostru. Dosarele intocmite de politia politica inchid in paginile lor nenumarate vieti de oameni nevinovati. Maine voi vizita arhivele pastrate de CNSAS la Popesti-Leordeni", noteaza Iohannis, in postarea pe contul sau de Facebook.
Presedintele subliniaza ca CNSAS detine, dupa Germania si Polonia, a treia arhiva ca marime, preluata de la fostele servicii secrete comuniste.
"In aceste dosare se afla memoria comunismului si nu avem dreptul s-o trecem sub tacere. Dimpotriva, ea va avea o contributie importanta la deschiderea unui Muzeu al Comunismului, despre care am vorbit la Timisoara imediat dupa alegeri", mai spune Klaus Iohannis.
 
Sursa:Stirile ProTV
Data:26 ian 2015

Niciun comentariu: