vineri, 9 ianuarie 2015

Meteor, meteoroid sau meteorit? Explicaţia fenomenului straniu care i-a speriat pe români

Adevarul [7/01/2015]

În noaptea dintre 6 şi 7 ianuarie, cerul României a fost brăzdat de lumini ciudate. Se pare că a fost vorba despre un meteor vizibil deasupra judeţelor Vrancea şi Buzău.
  Incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere ale unei case din Obrejiţa, Vrancea, publicate pe site-ul bloggerului Cristi Dorombach (mai multe clipuri video găsiţi aici: piticu.ro).
 Mai multe persoane au relatat şi un zgomot foarte puternic care a acompaniat luminile roşii şi galbene şi, potrivit adevarul.ro, mai multe persoane au sunat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău.
”S-a observat de către angajaţii dispeceratului ISU o lumină puternică roşie-gălbuie pe cer, urmată la 5 minute de un zgomot puternic. La puţin timp după ora 3, au fost recepţionate patru apeluri din localităţile Pârscov, Râmnicelu, Cernăteşti şi Beceni, care relatau acelaşi lucru. S-a luat legătura cu ROMATSA de la care am aflat că nu au fost înregistrate date despre acest fenomen şi nici zboruri, la acea oră”, a declarat  plt. Vasile Prahoveanu, de la ISU Buzău.        
[cititi articolul complet în Adevarul]

Niciun comentariu: