marți, 6 ianuarie 2015


Nouă persoane au murit sufocate în Japonia, în noaptea de Anul Nou, ca urmare a consumului de "mochi", un desert tradiţional făcut din orez lipicios, învelit în susan, nucă de cocos şi mac.


Mochi este o mâncare tradiţională în Japonia
 
În capitala Japoniei, Tokyo, nu mai puţin de 18 persoane au fost spitalizate în noaptea de Revelion, ele sufocându-se cu "mochi", iar trei dintre acestea au murit, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, pentru presa niponă apărută duminică.
Potrivit cotidianului Yomiuri Shimbun, în total nouă persoane au murit în Japonia ca urmare a consumului de "mochi" în noaptea dintre ani, altele 13 aflându-se în stare gravă.
În timpul sărbătorilor prilejuite de anul nou, familiile japoneze gătesc o supă tradiţională, numită "ozouni", în care inmoaie aceste prăjituri din orez bine pasat şi lipicios, numite "mochi". Serviciile de urgenţă îi sfătuiesc pe niponi să taie în bucăţi foarte mici aceste dulciuri, înainte de a le mânca.


Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/incredibil-noua-japonezi-au-murit-sufocati-cu-dulciuri-de-revelion_193124.html#ixzz3O1oXFwYE

Data:4 ianuarie 2015

Niciun comentariu: