luni, 26 ianuarie 2015

Oraşul New York se pregăteşte de o furtună de zăpadă istorică

Primarul oraşului New York a avertizat duminică asupra producerii unei furtuni de zăpadă care ar putea fi "una dintre cele mai importante din istoria acestui oraş".


Oraşul New York se pregăteşte de o furtună de zăpadă istorică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
 
Această furtună, însoţită de rafale violente de vânt va aduce ninsori abundente în nord-estul Statelor Unite luni şi marţi, a anunţat serviciul naţional de meteorologie, care a emis un avertisment de viscol pentru New York şi Boston, până la frontiera canadiană.
În urma acestui episod s-ar putea forma un strat de 60-90 de centimetri de zăpadă la New York, potrivit primarului Bill de Blasio.
Este vorba "foarte probabil de una dintre furtunile de zăpadă cele mai importante din istoria acestui oraş", a declarat el într-o conferinţă de presă, invitând newyorkezii să se pregătească.

"Pregătiţi-vă pentru ceva mai rău decât ce am văzut până în prezent", a insistat el. "Să nu subestimăm această furtună", a adăugat el, cerându-le newyorkezilor să rămână în interiorul locuinţelor atât cât este posibil.
"Newyorkezii nu trebuie să plece la drum mâine", a declarat el, afirmând, de asemenea, că şcolile vor fi probabil închise marţi.
...citeste mai departe

Sursa:Mediafax
Data:26 ian 2015

Niciun comentariu: