duminică, 4 ianuarie 2015

Pregătiri pentru Bobotează. Zeci de voluntari etichetează cele 130.000 de sticle cu aghiasmă ale Arhiepiscopiei Tomisului


Cristi Cimpoeş/Mediafax
BOBOTEAZA. Arhiepiscopia Tomisului va pregăti pentru marţi, de Bobotează, 130.000 de sticle cu apă sfinţită, care vor fi împăţite pe stradă locuitorilor din Constanţa, unde va avea loc şi o procesiune spre Portul Tomis, iar apoi va fi oficiată slujba de sfinţire a apelor.
 Potrivit reprezentanţilor Arhiepiscopiei Tomisului, etichetarea şi pregătirea celor 130.000 de sticle care vor fi umplute cu aghiasmă va fi făcută sâmbătă, de voluntari, la sediul Palatului Arhiepiscopal. Apa sfinţită va fi îmbuteliată în pet-uri special pregătite, iar cu ajutorulal jandarmilor şi pompierilor constănţeni va fi împărţită credincioşilor marţi, în ziua de Bobotează.
Ceremoniile prilejuite de sărbătoarea Botezului Domnului vor începe de luni, cu slujbe la Catedrala "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel", iar în ziua de Bobotează, după slujba oficiată de Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, credincioşii vor porni în procesiune spre Portul Tomis, unde va avea loc, de la ora 12.00, slujba de sfinţire a apelor.
Conform tradiţiei, în apa mării vor fi aruncate trei cruci pentru a fi recuperate de curajoşii care vor sfida gerul Bobotezei.          
[cititi articolul complet în Gândul]

Niciun comentariu: