sâmbătă, 31 ianuarie 2015

Şapte ucraineni au murit loviţi de un proiectil, în timp ce stăteau la coadă pentru ajutoare. “Nu ştim cine trage”Cincisprezece militari ucraineni au fost ucisi si alti 30 au fost raniti in ultimele 24 de ore in estul separatist prorus, a anuntat sambata ministrul ucrainean al Apararii, Stepan Poltorak, relateaza AFP.

“Cincisprezece militari au fost ucisi in ultimele 24 de ore pe toata linia frontului”, a declarat ministrul in cadrul unei intalniri cu presa, precizand ca pierderile au survenit in principal in regiunea separatista Lugansk si in apropiere de Mariupol, port strategic aflat sub controlul Guvernului de la Kiev, unde 30 de civili au fost ucisi in bombardamente atribuite rebelilor in urma cu o saptamana.

Acest anunt are loc in timp ce se profileaza un nou ciclu de negocieri de pace, sambata, la Minsk intre Kiev si separatistii prorusi, cu participarea reprezentantilor rusi si ai OSCE pentru incheierea unui nou armistitiu.

 Mai multi oameni care stateau la coada pentru ajutoare in Ucraina au fost loviti de un proiectil.

 Cel putin 7 au murit Intre timp, insa, civilii sunt prinsi la mijloc.

Un proiectil a lovit vineri un grup de oameni care stateau la coada pentru ajutoare, dar si o statie de autobuz din Doneţk. Cel putin sapte oameni au murit si multi altii au fost raniti. Imaginile filmate de unul dintre rebeli arata intensitatea luptelor pentru controlul localitatii Vule-hirsk, aproape de Doneţk. Luptatorii pro-rusi cauta adapost, dupa ce ajung sub un bombardament intens. Nu doar luptatorii sunt insa in pericol.

Un proiectul a nimerit intre civilii ce asteptau la coada sa se imparta ajutoare umanitare, in orasul Donetk, controlat de separatisti.
 Explozia a fost atat de puternica, incat a retezat varfurile copacilor din apropiere. Strada s-a umplut de trupurile fara viata ale unor nevinovati.

 Localnic: “Cum poate cineva sa traga intr-un grup de oameni pasnici, care stau la coada pentru un colt de paine?”

 Localnic: “Suntem pensionari, am venit aici pentru ajutoare si bombardamentul a inceput? Ce au obtinut din asta?”

Adaposturile subterane le-au devenit casă locuitorilor din Donetk. In subsolul intunecat al unei cladiri stau din iulie 200 de oameni, dintre care 50 sunt copii: “O familie locuieste aici. Au o fata de un an si un baiat de trei ani.” Cei mici nu au voie sa iasa afara decat cinci minute pe zi, ca sa ia putin aer.

Proiectilele au atins zilele trecute o centrala electrica, lasand numeroase familii fara electricitate si apa, in plina iarna.
Pe o oala pusa pe foc in fata blocului, localnicii topesc zapada, ca sa isi faca un ceai.

 Localnic: “Cine trage, nimeni nu stie. Nimeni nu ne spune nimic.”

 Localnic: “Nu avem electricitate, dar copiii trebuie sa manance, trebuie sa supravietuim cumva.”

 Un armistitiu si asa fragil a fost dat complet uitarii la inceputul anului, cand ostilitatile au fost reluate in forta in estul Ucrainei.

 - See more at: http://www.fanatik.ro/sapte-ucraineni-au-murit-loviti-de-un-proiectil-timp-ce-stateau-la-coada-pentru-ajutoare-nu-stim-cine-trage-399926#sthash.yJilnqdp.dpuf 

Data:31 ian 2015

Niciun comentariu: