duminică, 25 ianuarie 2015

Specialistul în hipnoză Andrei Voicu: „Oamenii poartă măşti în relaţia cu ceilalţi”Evenimentul Zilei [23/01/2015]                      
De la celebrul Iosefini (care a învăţat hipnoză de la profesorul Alexandru Rusu) până astăzi nu s-a mai făcut hipnoză de scenă în România. De câţiva ani însă, Andrei Voicu reuşeşte acest lucru, dezvăluind românilor ceea ce în Anglia şi America este mai mult decât o modă. Este suficient să ne aducem aminte că până şi Kate Middleton şi-a dorit să nască sub hipnoză sau că Derren Brown are propria emisiune de hipnoză.
Are 36 de ani, este semn de Foc, născut în Zodia Berbecului şi este autodidact în ceea ce priveşte hipnoza. Până în 2010 a avut mici afaceri, însă criza l-a determinat să renunţe. Oricum nu reuşea să se regăsească în ceea ce făcea. A dat întâmplător de o carte de hipnoză în bibliotecă şi declicul a fost făcut. O altă lume s-a deschis pentru Andrei Voicu, un fel de dragoste la prima vedere. „Am citit şi recitit acea carte şi apoi am început să caut prin Centrul Vechi, pe la anticariate, cărţi legate de hipnoză. În urmă cu aproape trei ani am început să o practic. Primul subiect a fost nepotul meu, de 17 ani, care este foarte receptiv şi se putea lucra cu el. La prima reuşită a fost ceva magnific. Nu am cuvinte să povestesc. Asta fac în fiecare zi de acum şi simt că este fabulos”, mărturiseşte Andrei. .
Dintotdeauna, cei care nu au vrut să facă parte din turmă au fost numiţi ciudaţi sau altfel tocmai pentru că aveau un ceva special care-i scotea în evidenţă. De secole hipnoza este un fenomen controversat şi nici astăzi, când este practicată legal ca metodă de vindecare, nu este acceptată de cei cărora le este teamă de ceea ce nu pot controla. A gândi în afara cutiei este pentru majoritatea oamenilor imposibil. De altfel, dacă ne amintim că în urmă cu câteva secole încă se credea că pământul e plat înţelegem sentimentul de reţinere pe care oamenii îl au faţă de ceea ce nu înţeleg. Totuşi, efectele obţinute sub hipnoză sunt reale, palpabile. Încerci o viaţă să te laşi de fumat şi cu ajutorul hipnozei reuşeşti. Vrei să scapi de frica de şerpi, de cea de apă, chiar de frica de oameni, hipnoza te ajută să descoperi cauza care a determinat această frică, eliminând efectele.
[cititi articolul complet în Evenimentul Zilei]

Niciun comentariu: