marți, 3 februarie 2015

Camerista care l-a acuzat de agresiune sexuală pe Dominique Strauss-Kahn îşi deschide un restaurant la New York cu banii primiţi de la fostul şef al FMI

Nafissatou Diallo,
Adevarul [2/02/2015]

 
Nafissatou Diallo, camerista de la hotelul Sofitel din New York care l-a acuzat pe Dominique Strauss-Kahn de agresiune sexuală în 2011, a folosit o parte din banii primiţi de la fostul director al FMI pentru a-şi deschide un restaurant în oraşul american, relatează RTL.fr.
Director al Fondului Monetar Internaţional din 2007, Dominique Strauss-Kahn a fost nevoit să îşi dea demisia în 2011, după ce a fost acuzat că a agresat sexual o menajeră originară din Noua Guinee, Nafissatou Diallo, în camera rezervată la hotelul Sofitel, din New York. Scandalul s-a încheiat în 2012, în urma unui acord financiar confidenţial între cele două părţi.
 
Totodată, scandalul de la hotelul Sofitel din New York a pus capăt ambiţiilor politice ale lui Dominique Strauss-Kahn, care era candidatul favorit al forţelor politice de stânga pentru alegerile prezidenţiale din Franţa din 2012.
 
La trei ani după ce a părăsit oraşul New York, în urma încheierii acestui dosar, Nafissatou Diallo s-a întors pentru a deschide un restaurant cu banii pe care i-a primit de la Dominique Strauss-Kahn.
 
Potrivit unor surse, acordul financiar încheiat de cele două părţi ar valora câteva milioane de dolari, iar Diallo a folosit o parte din această sumă pentru a-şi deschide restaurantul cu specific american şi vest-african.
 
Potrivit fostului său avocat, "ea şi fiica sa sunt bine (...). Poate că ea are mai mulţi bani decât a avut vreodată, dar ştiu sigur că ar fi preferat să rămână cameristă la acest hotel şi nimic din toate acestea să nu se fi întâmplat, pentru că era fericită".           
[cititi articolul complet în Adevarul]


Niciun comentariu: