vineri, 20 februarie 2015

COLIZIUNE între două trenuri în cantonul elveţian Zurich

COLIZIUNE între două trenuri în cantonul elveţian Zurich (Imagine: Shutterstock)

Mai multe persoane au fost rănite, vineri dimineaţă, după ce două trenuri au intrat în coliziune în apropiere de gara din Rafz, în cantonul Zurich, situat în zona central-nordică a Elveţiei, a anunţat poliţia, citată de RTS Info, în pagina electronică.

"A avut loc un accident", dar amploarea şi cauzele acestuia nu sunt cunoscute, a anunţat purtătorul de cuvânt al căilor ferate elveţiene, CFF, Stephan Wehrle. Mai multe vagoane ale unuia dintre trenuri sunt răsturnate.
Coliziunea s-a produs la ora 06.45 (07.45 ora României), a precizat poliţia. O echipă de salvare se află la faţa locului, iar circulaţia pe linia Bülach-Schaffhouse a fost întreruptă.
Ulterior, poliţia a anunţat că cinci persoane au fost rănite, dintre care una grav, relatează site-ul 20minutes.ch. La rândul său, un membru al echipelor de salvare a declarat sub acoperirea anonimatului că 49 de persoane au fost rănite. "Au fost mobilizate ambulanţe din toată regiunea", a explicat el.

Un tânăr în vârstă de 18 ani, care se afla într-unul dintre trenuri, crede că mecanicul nu s-a oprit la culoarea roşie a semaforului. Potrivit lui, trenul în care se afla şi care plecase din Rafz îndreptându-se către Schaffhouse a început să frâneze brusc. "Un tren rapid ce venea de la Zurich a ajuns în spatele nostru şi ne-a lovit. Trenul Intercity a deraiat", a povestit el.          
[cititi articolul complet în Mediafax]

Niciun comentariu: