luni, 9 februarie 2015

Directorul interimar al SRI, Florian Coldea, audiat în Parlament: "Resping categoric acuzaţiile"
Generalul Florian Coldea, directorul interimar al Serviciului Român de Informaţii, este audiat luni dimineaţă, în Parlamentul României, de către membrii Comisiei de control parlamentar a SRI. La ieşirea de la audieri Florian Coldea a declarat că respinge categoric acuzaţiile aduse persoanei sale.
După aproximativ cinci ore de audieri, la ora 15, şeful Comisiei de control a SRI, Georgian Pop şi generalul Florian Coldea, directorul interimar al SRI, au făcut primele declaraţii.
Deputatul Georgian Pop, primele concluzii după audierile de luni: "Vreau să vă anunţ că nu s-au finalizat audierile.

La acest punct de pe ordinea de zi -n.r. acuzaţiile la adresa directorului interimar SRI- fiecare coleg din comisie a adresat personal domnului director toate întrebările pentru a înţelege acuzaţiile. Va mai urma o parte în care va fi prezentat raportul la zi privind verificarea internă din SRI. De comun acord am convenit cu domnul Coldea ca această prezentare la raport dumnealui să nu fie prezent în sală".
Generalul Florian Coldea, directorul interimar al SRI, a oferit o scurtă declaraţie de presă, în care a afirmat că respinge categoric acuzaţiile la adresa sa.
"Am pus la dipoziţia comisiei toate informaţiile solicitate şi am răspuns la toate întrebările.

Atât instituţia, cât şi conducerea, şi-au menţinut echidistanţa în 2015. Activitatea şi colaborarea cu DNA şi DIICOT s-a desfăşurat în limitele legii. În privinţa afirmaţiilor la adresa instituţiei şi a mea personal, am solicitat permisiunea de a mă retrage pentru ca raportul să fie prezentat.

Resping categoric afirmaţiile exprimate public: sunt denigratoare şi nu au temei real. Reafirm, însă, că orice persoană care are informaţii despre un fapt ilegal se poate adresa SRI sau celorlalte instituţii ale statului. Am asigurat membrii comisiei şi pe toţi cei interesaţi că SRI îşi face datoria în deplină legalitate şi cu bună credinţă", a mai spus Coldea.
Luni, în ziua în care deputaţii votează dacă sunt de acord cu arestarea Elenei Udrea, şeful interimar al Serviciului Român de Informaţii este audiat la comisia SRI. Acesta a refuzat să facă declaraţii jurnaliştilor prezenţi înainte de audiere, precizând doar că vor fi atinse subiectele aflate pe ordinea de zi a comisiei.
Deputatul PSD Georgian Pop, preşedintele comisiei de Control a SRI, a făcut câteva precizări, înainte ca şeful interimar al SRI să fie audiat.
"Conducerea SRI ne va prezenta dinamica principalelor ameninţări interne şi internaţionale, vom analiza impactul celor trei legi Big Brother declarate neconstituţionale, vom analiza situaţia generată de demisia lui Maior la nivelul instituţiei şi punctul cinci va fi dedicat analizării asupra acuzelor la adresa SRI în ultima perioadă.

Sursa:REALITATEA.MOBI
Data:9 feb 2015

Ne aflăm la Comisie în situaţia de autosesizare, până în momentul de faţă nu am primit nicio adresă pentru a verifica anumite lucruri. Ceea ce ştim cunoaştem ca şi dumneavoastră. Nimeni nu ne-a transmis nicio scrisoare oficială. "

Elena Udrea îl acuză pe Florian Coldea că a coordonat campania de denigrare la adresa ei şi că i-ar fi cerut soţului său cinci sute de mii de euro, pentru Sebastian Ghiţă. Comisia parlamentară de Control a cerut Serviciului Român de Informaţii să pună la dispoziţie toate informaţiile necesare audierii conducerii SRI. Liberalii spun că deputatul PSD Sebastian Ghiţă, membru în comisia SRI, n-ar trebui să participe la şedinţă, pentru că este implicat în scandal.
La audierea conducerii SRI sunt prezenţi cinci membri ai Comisiei de control SRI, respectiv preşedintele Comisiei Georgian Pop, liberalii Teodor Atanasiu, Cezar Preda şi Octavian Popa, senatorul Verestoy Attila, lipsind social-democraţii Sebastian Ghiță, Daniel Savu şi Liviu Codîrlă, precizează Mediafax.

Niciun comentariu: