marți, 3 februarie 2015

Există şi pacienţi fericiţi. Scrisoarea unui american de origine română, tratat în spitalul din Zalău

Există şi pacienţi fericiţi. Scrisoarea unui american de origine română, tratat în spitalul din Zalău

Adevarul [2/02/2015]

Un român stabilit în Pheonix, Arizona (SUA), a transmis o scrisoare plină de mulţumiri la adresa unor medici din Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, care l-au ajutat la începutul acestui an să depăşească un moment delicat: ”o boală frecventă şi potenţial fatală”.

Pacientul se numeşte Dumitru Ghemiş şi este inginerul şimleuan Dumitru Ghemiş care, în anul 1987, când lucra la schela de producţie de la Suplacu de Barcău, a inventat un piston pentru compresare şi pompe. Ulterior, el a dat in judecata compania petrolieră care administra schela de la Suplacu de Barcău pentru a obţine despăgubiri pentru invenţia sa. În  2000, după zece ani de procese,  instanţa de judecată i-a dat câştig de cauză şi a obligat compania la plata unei despăgubiri în cuantum de 90.000 de lei.

Între timp, inginerul s-a stabilit, se pare, în Statele Unite ale Americii, însă la începutul acestui an a venit în România, iar la un moment dat i s-a făcut rău. S-a întâmplat în noaptea de 4 spre 5 ianuarie, iar bărbatul a fost adus în stare gravă la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău cu o afecţiune din sfera cardiacă - ”o boală frecventă şi potenţial fatală”, spune el în scrisoare, fără a detalia despre ce anume este vorba.

[cititi articolul complet în Adevarul]

Niciun comentariu: