duminică, 15 februarie 2015

FOTO VIDEO 10 motive să vizitezi Braşovul în weekend. Oraşul oferă de la privelişti care îţi taie respiraţia la poveşti medievale şi un adevărat regal culinar

FOTO VIDEO 10 motive să vizitezi Braşovul în weekend.
Oraşul oferă de la privelişti care îţi taie respiraţia la poveşti medievale şi un
adevărat regal culinar
Braşovul este un oraş de poveste. FOTOSimona Suciu
 
Braşovul este al doilea oraş turistic al ţării şi oferă absolut tot ce îşi poate un turist. De la mister, la privelişti spectaculoase, locuri de relaxare, aer curat şi la restaurante pentru toate gusturile, pe toate le putei găsi la poalele Tâmpei.
Odată ajunşi la Braşov trebuie să intraţi la Biserica Neagră, simbolului oraşului şi cel mai mare edificiu de cult în stil gotic din sud-estul Europei. Biserica Neagră este celebră nu doar prin dimensiunile sale, ci şi prin faptul că aici se află cel mai mare clopot din România, un clopot din bronz care cântăreşte peste şase tone. Biserica deţine mai multe recorduri de cea mai şi este cean mai fotografiată clădire din România.
Un bilet de intrare la Biserica Neagră costă 6 lei pentru adulţi şi 2 lei pentru copii. Se organizează şi tururi speciale cu ghid, iar biletul este 8 lei. Obiectivul turistic se poate vizita între orele 10.00 şi 19.00, iar duminică între 12.00 şi 15.00. Luni este închis.
Casa Sfatului, cea mai vizitată clădire din Braşov
 
Foto
 
La doar o aruncatură de băţ se află Casa Sfatului, cea mai vizitată clădire din Braşov şi o fostă temută închisoare. Începutul unei construcţii pe locul Casei Sfatului este atestat în documente în data de 23 decembrie 1420, când s-a semnat un acord între Breasla Blănarilor şi Adunarea Districtului Ţării Bârsei.
Biletul de intrare la Casa Sfatului este 7 lei pentru adulţi şi 1,5 lei pentru copii. Muzeul este deschis de marţi până duminică între 10.00 şi 19.00.           
[cititi articolul complet în Adevarul]

Niciun comentariu: