marți, 24 februarie 2015

Ganea în arest, Comana la plimbare în Brazilia


Ganea în arest, Comana la plimbare în Brazilia
Omul de afaceri Iorgu Ganea, unul din proprietarii companiei Regiotrans, şi Estrella Ştefănescu, şef serviciu Urmărire Transporturi în cadrul CFR, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, a decis Tribunalul Bucureşti, în dosarul Regiotrans.
În timp ce partenerul său a fost arestat, Costel Comana este bine mersi în Brazilia. Opinia publică s-a întrebat de ce doar unul din asociaţii companiei Regiotrans a ajuns în arest, bănuindu-se că unul dintre cei care a colaborat cu procurorii a fost chiar Costel Comana. Surse judiciare au explicat că şi Comana este urmărit în acest caz, dar momentan el se află în America de Sud, ultima oară fiind localizat în Brazilia.
Regiotrans este controlată de doi afacerişti: Costel Comana şi Iorgu Ganea. Potrivit „Top 300 Capital - Cei mai bogaţi români”, acetia ocupă locurile 178 şi 179, având fiecare o avere estimată la 30-32 de milioane de euro. Prejudiciul estimat în această afacere este de aproximatib cinci milioane de euro. 
Decizia instanţei nu este, însă, definitivă. Estrella Ştefănescu a fost reţinută joi de DNA pentru săvârşirea infracţiunilor de acordarea de subvenţii cu încălcarea legii sau neurmărirea conform legii a respectării destinaţiei subvenţiilor; permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii unor foloase pentru altul, luare de mită în formă continuată; iar Ganea Iorgu – pentru dare de mită, folosirea în mod direct şi indirect de informaţii care nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii unor foloase pentru sine sau pentru altul; utilizarea subvenţiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate.
În dosar se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de: SC Regiotrans SRL Braşov, pentru utilizarea subvenţiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate; Florin Hădărean, director Regiotrans SRL; Gheorghe-Valentin Ciapraz; Claudiu-Octavian Dumitrescu, director al Direcţiei Feroviare din cadrul Direcţiei Generale Transport şi Infrastructură – Ministerul Transporturilor; Nicolau Costache, director general al Regionalei Căi Ferate Braşov.
Regiotrans SRL este o societate privată care desfăşoară activităţi sociale de transport călători şi beneficiază de subvenţii de la bugetul statului în baza mai multor acte normative, pentru acoperirea diferenţei dintre tarifele stabilite pentru transportul feroviar de călători şi costurile reale de transport.
Procurorii susţin că, în schimbul sprijinului acordat Regiotrans şi altei societăţi, Estrella Ştefănescu a fost recompensată material primind diferite foloase necuvenite.
Sursa:Buna Ziua Brasov
Data:23 feb 2015

Niciun comentariu: