duminică, 1 februarie 2015

Iohannis, despre terorism: Oricine ameninţă modul de viaţă al oamenilor liberi va primi un răspuns

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, în cadrul întâlnirii cu ambasadorii acreditaţi la Bucureşti că deşi e în funcţie de o lună, a avut tristul prilej de a exprima condoleanţe în două situaţii, precizând că oricine ameninţă modul de viaţă al oamenilor liberi va întâlni cu răspuns pe măsură.


Iohannis, despre terorism: Oricine ameninţă modul de viaţă al oamenilor liberi, va primi un răspuns (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto

”Deşi deţin de doar o lună funcţia de preşedinte al României, am avut tristul prilej, ca şi dumneavoastră, de a exprima condoleanţe şi solidaritate din partea naţiunii române, în două situaţii diferite, pentru atacuri sângeroase la adresa unor civili. Nu dorim ca generaţii viitoare să cunoască ororile conflictelor de orice fel, dar asta nu înseamnă că oricine ameninţă modul de viaţă al oamenilor născuţi liberi nu se va întâlni cu un răspuns pe măsură”, a precizat Iohannis în discursul susţinut în faţa reprezentanţilor diplomaţiei.
El a mai afirmat că ”o politică externă puternică poate asigura întotdeauna un răspuns rapid”.
”Politica externă a României va fi eficientă şi creativă, şi va răspunde dinamicii accelerate din regiune”, a mai precizat Klaus Iohannis.
Sursa:Mediafax
Data:29 ian 2015

Niciun comentariu: