joi, 26 februarie 2015

Sute de familii din Bacău, fără căldură şi apă caldă după ce au refuzat să semneze un nou contract cu firma de termoficare

Sute de familii din municipiul Bacău au rămas, de joi, fără căldură şi apă caldă în locuinţe, după ce societatea de termoficare a decis sistarea pe perioadă nedeterminată a celor două servicii din cauza refuzului semnării de către asociaţiile de proprietari a unui nou contract de furnizare.
FOTO: zch.ro
 
Thermoenergy SA Bacău a sistat, pe o perioadă nedeterminată, furnizarea apei calde şi căldurii în sistem centralizat către sute de apartamente din municipiu, fără ca cei din conducerea societăţii să ţină cont de temperaturile scăzute de afară, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Zona afectată de măsura luată de societatea de termoficare este nordul municipiului Bacău, unde cinci asociaţii de proprietari au refuzat să semneze noile contracte de furnizare a agentului termic.
"Odată cu preluarea activităţii de termoficare din municipiu de către noua societate înfiinţată după intrarea în faliment a CET SA Bacău se impune, juridic, semnarea unor noi contracte cu beneficiarii de apă căldă şi căldură. Încă de la sfârşitul anului trecut, la facturile pe noiembrie am ataşat comunicări prin care anunţam asociaţiile de proprietari că trebuie să semneze noi contracte. Din ianuarie, am început semnarea contractelor, însă cinci dintre asociaţii, în ciuda ultimelor avertismente date, au refuzat să se prezinte pentru încheierea noilor acorduri. În consecinţă, astăzi (n.r. - joi) am trecut la întreruperea apei calde şi a căldurii”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al SC Thermoenergy SA Bacău, Narcisa Antoneac.
Reprezentanţii societăţii de termoficare din Bacău susţin că întreruperea căldurii s-a făcut prin ridicarea contoarelor de la branşamentele de bloc.

Sursa:Gândul.info
Data:26 feb 2015

Niciun comentariu: