vineri, 13 februarie 2015

Vis de weekend. Alaturi de turisti,pe muntele Tampa.Ajunsesem de undeva, de pe un motor de cautare de pe internet,in spatele muntelui Tampa la poalele caruia se intinde Brasovul.
M-am pomenit undeva mai sus decat cartierul Racadau,si am pornit spre varf,vesel nevoie mare ca ma aflam in orasul natal.
Am luat-o spre varf direct prin lastaris,catarandu-ma pe stanci si tinandu-ma de crengile brazilor.
Din când in când primeam avertismente de pe internet:hei,omule, intrarea in oras se face in mod oficial,daca vrei sa vii de la Bucuresti pe la Darste,daca te apropii dinspre Sibiu,pe la Ghimbav,daca vii dispre Mures treci prin Feldioara!

Nu ma intersau aceste mesaje,inaintam direct in sus, si pe maini si fata imi aparusera tot felul de zgarieturi si rani provocate de coltii stancilor si vegetatia salbatica ce imi incetineau urcarea.
Am observat un lucru ciudat;daca abandonam urcarea si faceam cativa pasi inapoi nu mai recunosteam traseul pe care mi-l propusesem.Tot peisajul din jurul meu brusc se schimba.

Dar, nu am stat sa ma gândesc la asemenea ciudatenii.

Imi doream sa ajung sus,sa admir panorama orasului asa cum o vedeau turistii sositi cu telecabina, si sa trag in piept aerul proaspat care-mi lipsise atata.

In sfarsit,iata-ma sus,alaturi de turistii ce sosesc cu telecabina ce urca pe partea ceaalalta a muntelui.

Când mi-am aruncat privirea asupra panoramei orasului am ramas uimit;nu mai era nimic din ceea ce stiam de o vesnicie.
Celebra Piata a Sfatului disparuse cu totul. In locul ei era Lacul din Noua.Turnul Sfatului se mutase in Bartolomeu iar Biserica Neagra trona din mijlocul unui cartier muncitoresc.
Soarele stralucea ireal si era o liniste mormantala.
Atunci am inteles totul.
Acesta era modul orasului de a se apara in fata oricarui intrus.

Automat, se schimba toata configurarea orasului pentru a nu-mi permite sa ma orientez.

Acesta era modul orasului de a se apara in fata oricarei primejdii !

Niciun comentariu: