joi, 12 februarie 2015

Vladimir Putin: Acord de încetare a ostilităţilor în Ucraina începând de duminică

Vladimir Putin si Petro Poroşenko (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a anunţat joi că un acord a fost încheiat la Minsk pentru încetarea ostilităţilor în Ucraina începând de duminică, 15 februarie, relatează Russia Today.
Preşedintele rus, Vladimir Putin, a anunţat joi că un acord a fost încheiat la Minsk pentru încetarea ostilităţilor în Ucraina începând de duminică, 15 februarie. "Cred că am ajuns la un acord important. Am convenit asupra unui armistiţiu începând cu 15 februarie, la ora 00.00", a declarat Putin, în urma negocierilor maraton de la Minsk, între liderii Rusiei, Ucrainei, Germaniei şi Franţei.
"Am reuşit să fim de acord asupra principalelor probleme", a declarat el după negocieri-maraton cu preşedintele ucrainean Petro Poroşenko.
O decizie de compromis a fost luată cu privire la o zonă demilitarizată pe linia frontului, care era principalul punct de blocaj în cadrul negocierilor. Putin a precizat că forţele ucrainene îşi vor retrage armamentul greu dincolo de linia de front. Separatiştii se vor retrage de asemenea dincolo de linia frontului, aşa cum a fost ea stabilită în septembrie, când a fost încheiat armistiţiul anterior, relatează Russia Today.


Integral pe Mediafax
Data:12 feb 2015

Niciun comentariu: