duminică, 1 martie 2015

Descoperire fără precedent a peste 200 de schelete sub un supermarket din Paris

Descoperire fără precedent a peste 200 de schelete sub un supermarket din Paris (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)
Mediafax [1er/03/2015]

Peste 200 de schelete, aşezate atent în gropi comune, au fost descoperite sub un supermarket Monoprix din al doilea arondisment din Paris, construit pe locul unui fost cimitir al unui spital distrus în secolul al XVIII-lea, relatează Le Parisien, în ediţia electronică.

Începând din ianuarie, arheologii Institutului naţional de cercetări arheologice preventive (INRAP) fac căutări sub clădirea unde odinioară se afla cimitirul spitalului Sfânta Treime, înfiinţat în secolul al XII-lea dar distrus la sfârşitul secolului al XVIII-lea.
"În cadrul reamenajării magazinului, am decis să suprimăm o zonă care se afla la nivelul minus doi, ceea ce a declanşat verificări preventive", explică Pascal Roy, directorul magazinului. "Ne aşteptam să fi rămas câteva oase în măsura în care acolo fusese un cimitr, dar nu să găsim gropi comune", a adăugat el, foarte mirat.
În momentul dezafectării cimitirului, resturile defuncţilor au fost transferate parţial la Catacombes de Paris, unde se află şi în prezent. "Dar se pare că treaba nu a fost bine făcută", a declarat arheologul Isabelle Abadie, care conduce cercetările. "Este prima dată când un cimitir spitalicesc este excavat la Paris", subliniază ea, amintind că situaţii similare au avut loc la Marsilia şi Troyes.          
[cititi articolul complet în Mediafax]

Niciun comentariu: