joi, 12 martie 2015

Dezvăluiri din interiorul grupării Stat Islamic: De ce ostaticii sunt relaxaţi înaintea execuţiei

Un fost membru al organizaţiei Stat Islamic a dezvăluit metoda prin care răpitorii din cadrul grupării îi determină pe ostatici să se "relaxeze" în faţa camerelor de luat vederi.


Sky News: SI repetă execuţiile ostaticilor pentru a-i determina să se "relaxeze" în faţa camerelor (Captura video)
 
Potrivit paginii electronice a postului Sky News, un fugar din SI a dezvăluit că militanţii îi supun pe ostaticii străini la rutina unor false execuţii şi le pun nume arabe înainte să-i omoare.
Sub numele "Saleh", fostul membru SI a declarat în exclusivitate pentru Sky News că a fost angajat de un bărbat turc din cadrul grupării pentru a-i asigura pe ostatici că vieţile nu le sunt în pericol, în pofida faptului că el ştia că urmau să fie omorâţi.
Repetiţiile execuţiilor sunt organizate astfel încât, atunci când vine momentul să fie omorâţi, ostaticii nu se aşteaptă să fie ucişi şi sunt "relaxaţi" în timpul filmării, susţine Saleh. Turcul "îmi zicea «spune-le că nu e nicio problemă, e doar o înregistrare video, nu te omorâm, vrem ca Guvernul tău să nu mai atace Siria. Nu avem nicio problemă cu tine, tu eşti dar un vizitator»", afirmă el...citeste mai departe

Sursa:Mediafax
Data:10 martie 2015

Niciun comentariu: