miercuri, 11 martie 2015

Marea Britanie ameninta ca va prezenta poporului rus informatii secrete despre averile lui Vladimir Putin si ale apropiatilor sai

Vladimir Putin
Foto: Facebook/ Vladimir Putin European Support
HotNews [11/03/2015]
Marea Britanie ar putea difuza informatii financiare secrete despre elita ruseasca, in cadrul razboiului informatic dus impotriva regimului lui Vladimir Putin, anunta ministrul britanic de Externe Philip Hammond, potrivit The Telegraph.
 Secretarul de Externe britanic s-a aratat interesat de ideea de a face publice date despre averile celor din cercul apropiat al presedintelui de la Kremlin cu scopul de a-i pune intr-o situatie penibila in fata poporului rus. Miscarea ar urma sa faca parte din raspunsul occidental la incursiunea continua a Rusiei in estul Ucrainei.

Hammond a avertizat ca Putin isi modernizeaza cu viteza mare fortele armate, sustinand ca incercarea Rusiei de a destabilia Europa de est reprezinta "cea mai mare amenintare" la adresa securitatii nationale britanice.

Oficialul britanic a mai afirmat ca Marea Britanie trebuie sa "accepte" acum ca eforturile de a oferi Rusiei "locul binemeritat" in ordinea post-Razboi Rece au fost "respinse".

Declaratia sefului diplomatiei de la Londra marcheaza o schimbare in tonul guvernului britanic: premierul David Cameron a repetat cu numeroase ocazii ca usa ramane deschisa pentru Rusia si pentru o normalizare a relatiei cu Occidentul, in cazul in care Moscova pune punct atacului asupra Ucrainei.
          
[cititi articolul complet în HotNews]

Niciun comentariu: