duminică, 22 martie 2015

Peste 60.000 de morţi, victime ale accidentelor produse de şoferii tineri

 
Statistici negre pentru romani, prezentate astazi la un seminar organizat in cadrul unei campanii nationale pentru securitate si siguranta rutiera.

Peste 60.000 de victime din accidentele rutiere dupa 1989 si pana in prezent au pe constiinta soferii tineri, cu varste intre 18 si 30 de ani. Practic, unul din trei soferi tineri sunt autorii unor accidente cu victime ranite foarte grav sau care au decedat.

La Brasov a fost lansata astazi o campanie se va desfasura la nivel national, urmând ca, în toamnă, la Bucureşti, să se tragă concluziile şi să se vină cu propuneri legislative pentru a diminua această statistică.

„Este un examen pentru viaţă, nu pentru obţinerea permisului de conducere“

Coordonatorul proiectului, gen. (r) Virgil Voichină, crede că o soluţie este „mai multă pregătire în şcolile de şoferi, care trebuie să fie profesioniste, să fie interesaţi tinerii de cursuri care nu sunt atractive, pentru că se plictisesc şi spun că învaţă singuri. Şcoala de şoferi trebuie privită altfel: nu trebuie să fie o afacere prin care se creează şoferi. Iar aici se ajunge pentru că familia nu se implică, învăţământul este o altă problemă. Educaţia nu este pusă la locul ei, prevenţia la fel, iar impunerea legii nu este suficientă. Ceea ce există acum la şcolile de şoferi ca programă, este suficient, dar trebuie mai multă exigenţă, atât la şcoala de şoferi, cât şi la examen. Pentru că nu este un examen pentru obţinerea permisului de conducere, ci un examen pentru viaţă, a lui ca şofer, dar şi a celorlaţi pe care îi întâlneşte pe stradă. Dincolo de statistici, sunt drame, tragedii, oameni schilodiţi pentru tot resul vieţii“.  citeste toata stirea
 
Sursa: News Brasov
Data:20 martie 2015

Niciun comentariu: