miercuri, 11 martie 2015

REPORTAJ: Flori şi lumânări la spital pentru bătrâna trimisă acasă în pijamale şi găsită moartă pe câmp - FOTO


 (Imagine: Mediafax Foto / Mihaela Cojocariu)
Mediafax [10/03/2015]
Zeci de persoane, oameni obişnuiţi sau care au cunoscut-o pe bătrâna de 82 de ani care a plecat de la Spitalul "Tractorul" din Braşov în pijamale şi papuci şi a fost găsită moartă de frig pe un câmp, au mers, marţi, la unitatea medicală cu flori şi lumânări, pentru a fi alături de rudele femeii.
 
Nepoata bătrânei, Crina Coliban, plânge în timp ce este îmbrăţişată pe rând de prieteni şi chiar de oameni obişnuiţi care au venit să îi fie alături.
Luni seară, Crina Coliban a anunţat pe Facebook că va merge, marţi, la ora 09.00, la Spitalul "Tractorul" din Braşov, ca să aprindă o lumânare pentru bunica ei, găsită moartă pe câmp după ce medicul care a consultat-o a trimis-o acasă în pijama şi în papuci.
"Mâine (marţi - n.r) o să plecăm cu ea spre Brăila, acolo unde le-a cerut taximetriştilor să o ducă. Am nevoie să veniţi mâine lângă mine, ca să reuşesc să aprind o lumânare pe care nu reuşesc să o aprind singură“, a scris tânăra.
Astfel, marţi dimineaţă în faţa spitalului s-au adunat aproximativ 50 de persoane, care au vrut să fie alături de familia bătrânei şi să aprindă o lumânare.
Agenţii de pază de la spital au încercat să îi oprească pe braşoveni să aprindă lumânări lângă intrarea în spital, spunându-le să meargă "la biserică“, pe motiv că îi încurcă pe pacienţii care vin la spital. Au renunţat însă să mai insiste, luând în schimb o coadă de mătură din lemn, pe care intenţionau să o folosească pentru a bloca uşa în cazul în care jurnaliştii ar fi forţat intrarea în spital.
Singura care a fost lăsată să intre în spital, după insistenţe, a fost nepoata bătrânei. După aproximativ 20 de minute, aceasta a ieşit din spital şi le-a spus jurnaliştilor că nu a vrut nimeni să vorbească cu ea şi că toată lumea a alungat-o.        
[cititi articolul complet în Mediafax]

Niciun comentariu: