duminică, 12 aprilie 2015

Comedii vechi,frantuzesti:Le Gendarme se marie-Jandarmul se insoara-(1968)Jandarmul se însoară este un film franțuzesc din anul 1968, regizat de Jean Girault. El este al treilea film din seria Jandarmul, cu Louis de Funès în rolul jandarmului Ludovic Cruchot. El a fost urmat de încă trei filme.
 
Acțiunea filmului începe la 1 iulie, zi tradițională de plecare a francezilor în concediu.
Sergentului șef Ludovic Cruchot i se încredințează o misiune de anvergură cu scopul de a-i urmări pe șoferi și de a-i amenda. Această operațiune se va dovedi a fi plină de surprize și evenimente neașteptate, Cruchot urmărind o șoferiță care nu respectă regulile de circulație și conduce cu viteză și neatenție mașina sa decapotabilă Ford Mustang. Această urmărire se termină la sediul Jandarmeriei din Saint-Tropez. Șoferița neatentă și care conducea cu viteză este frumoasa văduvă a colonelului de jandarmi Lefrançois, Josépha. Ea își petrece vacanța de vară la Saint-Tropez, unde închiriase o vilă, și venise să se prezinte reprezentanților Jandarmeriei.

Primită foarte politicos de plutonierul Gerber, Cruchot profită de o scurtă absență a superiorului său pentru a țipa la ea și a o amenda, dar întoarcerea șefului său îl va face să-și dea seama că a făcut o greșeală și că trebuie să-și ceară scuze acestei femei cu relații importante.
 El se îndrăgostește la prima vedere de ea, îi spune că fiica sa este mică, dar Josépha este încântată să o cunoască pe Nicole.

 Curând, doamna colonel îl împinge pe Cruchot să avanseze, determinându-l să se înscrie la concursul pentru gradul de plutonier-șef, cu ajutorul lui Nicole. El va fi supus la o dietă strictă și are parte de un succes răsunător la concurs, spre disperarea plutonierului Gerber care urmărea și el promovarea.

În cele din urmă, se dovedește că mașinăria electronică care dăduse rezultatul în urma căruia Cruchot fusese avansat a făcut o greșeală, iar Gerber devine plutonier-șef în locul lui Cruchot. Urmărirea răufăcătorului Frédo, proaspăt evadat, și prinderea lui de către Cruchot îi va determina pe șefii Jandarmeriei să-l avanseze în grad. Finalul filmului se încheie cu nunta lui Cruchot cu Josépha.
 
 
 Sursa: Wikipedia


  •  


  •  

    Niciun comentariu: