miercuri, 29 aprilie 2015

Comitet de urgenţă la Ministerul Mediului pentru discutarea situaţiei de la Cernobîl

Comitetul de urgenţă al Ministerului Mediului s-a întrunit de la ora 17.00, pentru a discuta situaţia de la Cernobîl, unde un incendiu a izbucnit, marţi, în zona interzisă din jurul centralei nucleare.

Comitet de urgenţă la Ministerul Mediului pentru discutarea situaţiei de la Cernobîl (Imagine: Hepta)
 
 
Întrunirea comitetului are loc conform procedurii, urmând ca acesta să constate dacă există sau nu vreo ameninţare la adresa României, a precizat directorul de comunicare al Ministerului Mediului, Mihai Drăgan.
Din comitet fac parte ministrul Mediului Graţiela Gavrilescu, secretarii de stat şi directorii tehnici din minister, alături de toţi şefii instituţiilor subordonate: Garda de Mediu, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Administraţia "Apele Române" etc.
În baza dispoziţiilor viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea, structurile pentru situaţii speciale de urgenţă au solicitat Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor să furnizeze în timp real date şi informaţii concrete privind potenţialii factori de risc în urma incendiului produs în Ucraina, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).
Un incendiu de pădure a izbucnit marţi în nordul Ucrainei, riscând să se extindă spre centrala nucleară Cernobîl, dezafectată şi izolată în urma accidentului industrial din anul 1986.
Membrii Gărzii Naţionale ucrainene patrulează în pădurile din nordul ţării din cauza suspiciunii declanşării intenţionate a incendiului, a scris, miercuri, pe Facebook ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov, citat de Interfax Ucraina...citeste mai departe

Sursa:Mediafax
Data:29 aprilie 2015

Niciun comentariu: