sâmbătă, 11 aprilie 2015

Ion Caramitru a împlinit 73 de aniActorul Ion Caramitru, preşedintele UNITER şi directorul Teatrului Naţional Bucureşti, a împlinit astăzi 73 de ani. S-a născut la 9 martie 1942, în Bucureşti şi de-a lungul timpului a avut o carieră impresionantă, atât pe scena teatrului, cât şi în lumea filmului.
Este absolvent al Institutului de Artă Teatrala şi Cinematografică I.L.Caragiale, promoţia 1964. A jucat în numeroase filme, precum Pădurea spânzuraţilor, Declaraţie de dragoste, Liceenii, sau în producţii internaţionale precum "Mission: Impossible" sau "Amen", dar şi în numeroase piese de teatru, cum ar fi: Hamlet, Eduard al III-lea, Azilul de noapte, Leonce şi Lena, Macbeth, Uriaşii munţilor, Furtuna, Antigona.
A debutat în spectacolul „Eminescu”, de Mircea Ştefănescu deşi repartiţia a primit-o pentru angajarea în teatrul din Braşov şi a fost detaşat la Teatrul Naţional urmărind să se transfere la Teatrul “Lucia Sturdza Bulandra” unde era director Liviu Ciulei...citeste mai departe

Sursa:Adevarul
Data:9 aprilie 2015

VIDEO:Portile albastre ale orasului(1973) - 05.- The Blue Gates of the City

Am ales rolul pe care Ion Caramitru l-a interpretat in filmul "Portile albastre ale orasului ", personajul intruchipat,un militar cu chip de gigolo, a rezistat cu succes probei timpului.
Filmul a fost lansat in 1975.
Ion Caramitru avea 33 de ani
 

Niciun comentariu: