duminică, 12 aprilie 2015

Nota 10 pentru imaginaţie. Solicitarea unui elev înainte de examenul de bacalaureat

 
Gândul [10/04/2015]
Un elev din Germania a făcut o cerere neobişnuită către Ministerul Educaţiei: a vrut să-şi vadă întrebările la teste înaintea examenului propriu-zis.

undefined
 
În baza legii privind liberul acces la informaţii, un elev german a cerut reprezentanţilor Ministerului Educaţiei să îi trimită întrebările de la examenul Abitur (echivalentul Bacalaureatului) înaintea testului propriu-zis, relatează The Guardian.
În vârstă de 17 ani, Simon Schrader, a precizat, în solicitarea făcută, că aşteaptă răspunsul oficialilor până pe 21 aprilie, când se împlineşte luna în care ar trebui să îl primească - deşi examenul este programat pentru data de 16 aprilie.
"Dacă îmi răspund la timp, s-ar putea să fie înainte de teste. M-am gândit înainte că, cel mai probabil, nu mi le vor trimite înainte de teste. Mi-am zis că merită încercarea, vreau doar să văd ce îmi vor răspunde", a spus elevul.
Potrivit sursei citate, până acum, reprezentanţii Ministerului au spus doar că solicitarea a fost înregistrată şi că este în curs de procesare.
 

Niciun comentariu: