sâmbătă, 11 aprilie 2015

SCANDAL în Franţa în urma unor afirmaţii cu caracter rasist la adresa romilor: "Este o adevărată infecţie"


SCANDAL în Franţa în urma unor afirmaţii cu caracter rasist la adresa romilor: "Este o adevărată infecţie" (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)
Oraşul Montpellier şi compania de transport TaM se află în centrul unui scandal pentru discriminarea romilor, după ce un delegat sindical a afirmat într-un interviu că "romii din autobuzele de pe linia 9 constituie un pericol sanitar", relatează postul francez RTL în pagina electronică.
Potrivit postului, declaraţia discriminatorie a delegatului Dominique Grenier, de la Sindicatul Forţa Muncitorească (FO) din cadrul companiei de transport a aglomeraţiei urbane, a provocat indignarea tuturor, inclusiv a sindicatelor. De asemenea, compania a luat unele măsuri în urma declaraţiei, precizează RTL.
"Este o adevărată infecţie", a declarat Dominique Grenier pe 2 aprilie pentru La Gazette de Montpellier, referindu-se la mirosul provocat de romi pe linia autobuzului 9. ca soluţie, reprezentantul FO propunea introducerea unor linii speciale pentru transportarea romilor de la o tabără din Gramont, un cartier din nordul oraşului, şi până la Odysseum, o zonă comercială de unde pleacă alte mijloace de transport în comun către centru.
Propunerea a fost denunţată de către Confederaţia Generală a Muncii (CGT) din cadrul TaM, într-un mesaj postat pe Facebook. "Nu sunt nişte leproşi. Sunt supravegheaţi sanitar! Să luptăm împotriva sărăciei, nu a săracilor", afirmă organizaţia.
citeşte tot

Sursa:Mediafax
Data:11 aprilie 2015

Niciun comentariu: