miercuri, 8 aprilie 2015

Turcia deblochează Twitter şi YouTube

Twitter şi YouTube au fost deblocate, marţi, în Turcia, după ce au înlăturat conţinutul care ofensa Guvernul de la Ankara, relatează DPA, în pagina electronică.

Turcia deblochează Twitter şi YouTube (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
 
 
Site-urile au fost blocate luni, la solicitarea procurorilor, care au afirmat că fotografii cu procurorul luat ostatic săptămâna trecută de doi militanţi de stânga au circulat online.
Procurorul şi cei doi militanţi au fost ucişi la încheierea unei luări de ostatici care a durat opt ore într-un tribunal din Istanbul. Procurorul investiga cazul unui tânăr ucis de poliţie în timpul protestelor antiguvernamentale, iar militanţii erau nemulţumiţi de progresele lente înregistrate în acest dosar.
Agenţia publică Anadolu a declarat că un tribunal a emis un ordin care le-a permis autorităţilor să închidă site-urile care difuzează fotografia procurorului luat ostatic.
Twitter şi YouTube au fost blocate şi anul trecut înaintea alegerilor locale, dar interdicţiile au fost ridicate ulterior de un tribunal. Turcia va organiza alegeri parlamentare în iunie.
Sursa:Mediafax
Data:7 aprilie 2015

Niciun comentariu: