miercuri, 27 mai 2015

Capodopere ale cinematografiei:Forrest Gump (1994)Un film despre un om cu grad scazut de inteligenta care, in ciuda handicapului sau, a realizat multe lucruri marete de-a lungul vietii sale. Acesta se lupta sa-si depaseasca defectele. Se casatoreste cu singura lui iubire, Jennie, care moare dupa ce ii naste un fiu. Acum el trebuie sa aiba grija de micut si sa se asigure ca va trai o viata normala.
"Forrest Gump" este povestea unui om care a dovedit ca hotararea, curajul si dragostea sunt mult mai importante decat inteligenta.
  • Titlu: Forrest Gump - Forrest Gump
  • Producator: Paramount Pictures
  • Distribuitor (international): Media Pictures International
  • Data lansare (SUA): 23 Iunie 1994
  • Buget: 55.000.000 $
  • Incasari weekend: 381,654 $
  • Incasari totale: 381,654 $
Parerea voastra

Oricand un film de top 10

"Forrest Gump" este o drama profunda condimentata insa cu extrem de multe elemente de umor de buna calitate, ceea ce il face pe spectator sa treaca foarte usor de la momentele de tristete, cand lacrimile ii joaca in coltul ochilor, la momentele de haz nebun, cand sarcasmul acid se imbina cu ironia si autoironia. Filmul in sine poate fi considerat, asa cum s-a mai afirmat anterior de catre alti utilizatori ai site-ului cinema rx, o alta transpunere pe marele ecran a celebrului "American dream", ideea care transpare pe tot parcursul derularii peliculei fiind aceea ca orice persoana, oricat de putin inzestrata de soarta din punct de vedere fizic sau intelectual, isi poate implini idealurile si poate ajunge la un nivel la care nici nu indraznise sa spere vreodata. Desi pleca in viata cu un handicap major, provenind dintr-o familie destramata si luptandu-se cu problemele generate de un nivel de inteligenta extrem de scazut si de o dizabilitate fizica care il obliga sa poarte proteze la ambele picioare, Forrest este un invingator, care isi construieste singur propriul destin si pe care hazardul il ajuta sa fie intotdeauna omul potrivit la locul potrivit. In mod ironic, complet involuntar, el ajunge sa joace un rol important in toate momentele de referinta ale istoriei americane moderne ( razboiul din Vietnam, tentativa de asasinat asupra presedintelui Reagan, demascarea afacerii Watergate, demisia presedintelui Nixon, uciderea lui John Lennon de catre un fanatic, ascensiunea si caderea regelui rock-and-roll-ului Elvis Presley ), prilej pentru scenarist si regizor de a face o incursiune succinta prin toata istoria de data relativ recenta a Noului Continent...citeste mai departe

Sursa:CinemaRx

Niciun comentariu: