duminică, 10 mai 2015

Comandamentul NATO se muta in Brasov. Primele imagini cu soldatii americani transportand echipamente catre poligonul CincuProgramul "Atlantic Resolve" se afla in plina desfasurare si va continua cu antrenamentele comune ale soldatilor romani si NATO la poligonul militar de la Cincu, Brasov. Transportul echipamentelor militare a inceput de cateva zile.

1.000 de militari din 21 de tari vor participa in urmatoarea perioada la un exercitiu menit sa demonstreze ca Alianta poate raspunde oricind unor provocari in regiune.
Joi si vineri membrii Batalionului 2 al "2d Cavalry Regiment", ajutati de reprezentantii armatei romane au urcat in trenuri, la Mihail Kogalniceanu, o parte din vehiculele si echipamentele utilizate in operatiunea ‎Atlantic‬ Resolve. Imaginile cu echipalementele militare transportate au fost publicate pe contul de Flick al "2d Cavalry Regiment".
Seful Comandamentului Aliat Intrunit de la Napoli, Mark Ferguson, a declarat, a vorbit in aceasta saptamana, in timpul vizitei in Romania despre dislocarea, luna viitoare, a 1.000 de militari din comandamentul sau in poligonul de la Cincu.
"Va fi prima data cand un comandament de forte intrunite va fi dislocat in Romania. Aproximativ 1.000 de oameni din 21 de state vor participa la exercitiul care va reprezenta o masura de asigurare importanta pentru Alianta si, de asemenea, o parte a Planului de actiune al NATO. Aceasta dislocare va testa capabilitatea operationala completa a personalului meu, prin schimbarea comenzii si controlului intre Comandamentul de la Napoli si elementele ce vor fi dislocate la Cincu", a explicat amiralul Ferguson.
El a precizat ca, in perioada urmatoare, vor avea loc mai multe exercitii NATO:"Aceste exercitii intrunite, desi vor avea loc independent, demonstreaza ca NATO se transforma si se adapteaza la noile provocari de securitate cu care se confrunta Alianta"...citeste mai departe

Sursa:Stirile ProTV
Data:8 mai 2015

VIDEO:Tehnica militara transportatata cu vehicule pe perna de aer 
USA Military Videos

Niciun comentariu: