duminică, 31 mai 2015

Politicieni europeni se declară mândri că se află pe lista neagră a Moscovei

Politicieni europeni care au descoperit că se află pe o listă rusească de nume vizate de interdicţii de călătorie, anterior confidenţială, au declarat sâmbătă că sunt mândri că figurează pe ea, în timp ce guverne europene în frunte cu cel german au criticat aceste interdicţii, relatează AFP online.
Politicieni europeni se declară mândri că se află pe lista neagră a Moscovei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pe lista cu 89 de nume, anterior nedivulgată dar dezvăluită unor diplomaţi europeni joi, se află foşti şi actuali parlamentari şi miniştri vocali în criticarea preşedintelui rus Vladimir Putin şi a războiului din Ucraina.
"Cei care încearcă să ne cenzureze şi care încearcă să ne facă să ne fie frică să ne apărăm valorile merită şi mai multe critici. În opinia mea asta înseamnă să fii foarte hotărât să aperi pacea şi libertatea în Ucraina", a declarat pentru AFP europarlamentara suedeză Anna Maria Corazza Bildt.
"Eu sunt mândră şi nu speriată, iar acest lucru mă determină şi mai mult să continui. Dacă Kremlinul ne ia pe mine şi pe colegii mei în serios, asta înseamnă că facem treabă bună", a adăugat politiciana de centru dreapta, soţia fostului ministru de Externe suedez Carl Bildt.
Ea se află printre cei opt suedezi şi mai mulţi eurodeputaţi confirmaţi pe listă, întocmită ca răspuns la sancţiunile şi interdicţiile de călătorie impuse de către Uniunea Europeană unor cetăţeni ruşi pentru aanexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Moscova anul trecut.
"Nu ajută"
Fostul ministru ceh de Exerne Karel Schwarzenberg, un critic aprig al politicilor Rusiei  faţă de Ucraina, a confirmat de asemenea că se află pe listă şi a salutat acest lucru.
"Când am văzut celelalte nume (de pe listă), am aflat că fac parte dintr-un club foarte select. Eu consider acest lucru o recompensă",...citeste mai departe

Sursa:Mediafax
Data:30 mai 2015

Niciun comentariu: