sâmbătă, 2 mai 2015

Şase poliţişti din Baltimore, inculpaţi pentru crimă în cazul decesului lui Freddie Gray

Şase poliţişti din Baltimore vor urma să răspundă la mai multe capete de acuzare, între care pentru ucidere şi violenţe voluntare, în cazul decesului lui Freddie Gray, un afroamerican care a murit în arest la vârsta de 25 de ani din cauza unor răni suferite în cursul reţinerii.


 (Imagine: Hepta)
 
Procuroarea din Baltimore Marilyn Mosby a precizat că Freddie Gray, decedat pe 19 aprilie, la o săptămână după arestarea sa, a fost victima unei răni grave la nivelul gâtului după ce a fost încătuşat în duba poliţiei. Ea a adăugat că poliţiştii i-au refuzat ajutorul medical, pe care l-a cerut de cel puţin două ori.
Mandate de arestare au fost emise pe numele a cinci poliţişti vizaţi în acest dosar, a spus ea.
Pe lângă ucidere şi violenţe voluntare, capetele de acuzare includ agresiune şi încarcerare fără un motiv valabil, a anunţat procuroarea în cursul unei conferinţe de presă.
Ea a explicat că medicul legist însărcinat cu dosarul lui Gray consideră că rănile de la coloana vertebrală erau cauzate de faptul că, încătuşată, victima nu a putut să se protejeze în timpul căderilor în duba poliţiei.
Freddie Gray nu putea să respire atunci când a fost scos din dubă, a declarat Marylin Mosby.
Mulţimea prezentă a aplaudat-o la finalul intervenţiei sale.
Cei şase poliţişti vizaţi au fost deja suspendaţi, iar justiţia federală a deschis o anchetă.
Decesul lui Freddie Gray a provocat manifestaţii violente începând de luni la Baltimore, unde autorităţile au instituit restricţii de circulaţie pe timp de noapte.
Mii de poliţişti şi membri ai Gărzii Naţionale rămân mobilizaţi pe străzile din Baltimore. Manifestaţii contra violenţei poliţiei au avut loc şi în alte oraşe din Statele Unite. O sută de manifestanţi au fost arestaţi miercuri la New York.
 
Sursa:Mediafax
Data:1 mai 2015

Niciun comentariu: