joi, 28 mai 2015

.Satu Mare: 20 de persoane evacuate, printre care 7 copii. Cota de pericol a râului Crasna, depăşită

Un număr de 20 de persoane din localitatea Craidorolţ, judeţul Satu Mare, au fost evacuate preventiv, miercuri seară şi în cursul nopţii de miercuri spre joi, după ce cotele de pericol pe râul Crasna au fost depăşite, fiind afectat un dig pe o lungime de 1.500 de metri.


(Imagine: Bogdan Danescu/Arhiva Mediafax Foto)
 
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare, Aurel Ulici, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că persoanele evacuate au fost cazate la căminul cultural din localitate, unde au primit apă şi alimente.
”Un număr de 20 de persoane, 12 adulţi şi şapte copii, au fost evacuate din casele lor din localitatea Craidorolţ, după depăşirea cotelor de pericol pe râul Crasna, şi au fost cazate la căminul cultural, unde au primit apă şi alimente. O altă persoană, imobilizată la pat, a fost transportată de un echipaj SMURD la rude. Au fost afectaţi 1.500 metri liniari de dig, care a fost supraînălţat cu 6.000 de saci cu nisip. Localitatea nu a fost, din fericire, inundată”, a spus Ulici.
De asemenea, tot în cursul serii de miercuri, au fost evacuate 109 persoane care locuiau în 15 locuinţe din cartierul Sătmărel, din municipiul Satu Mare, din cauza grindinei care a spart acoperişurile locuinţelor acestora.

”În urma infitraţiilor apei în pereţii de chirpici, a existat un pericol de prăbuşire a locuinţelor. Persoanele respective au fost transportate la căminul cultural al cartierului. Grindina căzută a fost de mărimea oului de găină”, a mai spus purtătorul de cuvânt al ISU Satu Mare.
Potrivit acestuia, debitul râului Crasna este, joi, în scădere, dar se menţine codul roşu de inundaţii.
Avertizarea cod roşu de inundaţii a fost prelungită până joi, la ora 02.00, pe râurile Crasna şi Barcău, în judeţele Sălaj şi Satu Mare, iar codul portocaliu a fost menţinut până joi dimineaţă pe râuri din judeţele Cluj, Sălaj, Maramureş, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud şi Bihor.
 
Sursa:Mediafax
Data:28 mai 2015

Niciun comentariu: