duminică, 31 mai 2015

Şcolile din Nepalul devastat de cutremure se redeschid într-o atmosferă de incertitudine

Numeroşi copii nepalezi par să nu vrea să revină la şcoală, după ce instituţiile de învăţământ şi-au reluat duminică activitatea, întreruptă în urma cutremurelor care au devastat Nepalul pe 25 aprilie şi 12 mai, soldate cu 8.691 de morţi, au anunţat autorităţile, relatează DPA în pagina electronică.
Şcolile din Nepalul devastat de cutremure se redeschid într-o atmosferă de incertitudine (Imagine: Hepta)

Peste 7.800 de şcoli au fost avariate de cutremurul din aprilie, ceea ce a afectat studiile a peste 800.000 de copii.
Ministerul Educaţiei a anunţat că şcolile îşi reiau programul doar dacă imobilele în care funcţionează au fost declarate sigure în urma inspecţiilor unor experţi.
Guvernul i-a invitat pe părinţi să inspecteze ei înşişi sediile şcolilor înainte să-şi trimită copiii la ore.

"Am verificat clădirea şcolii fiicei mele şi pare suficient de sigură să o trimit la ore", a declarat Mukunda Shrestha după ce vizitat Şcoala Sf. Xavier din Kathmandu. "Este un moment neprielnic, aşa că ne facem griji în legătură cu aceste lucruri", a adăugat ea.
Guvernul a dispus ca şcolile să ţină ore distractive pentru elevi în primele câteva zile, înainte să reia procesul de învăţământ obişnuit, având în vedere că numeroşi copii sunt afectaţi din punct de vedere psihologic.
"Sediul şcolii are nişte crăpături, dar unitatea a anunţat că ingineri au inspectat clădirile şi sunt sigure", a declarat Prajana KC, al cărei fiu este elev la o şcoală din Bhaktapur (est).
"Însă (fiul ei) Sagar a început să vomeze după cutremurul care a avut loc în cursul nopţii (de sâmbătă spre duminică) şi părea foarte speriat, aşa că nu l-am trimis la şcoală astăzi", a declarat ea...citeste mai departe

Sursa:Mediafax
Data:31 mai 2015

Niciun comentariu: