marți, 23 iunie 2015

Comunicat de presă - MECT

București, 22 iunie 2015 COMUNICAT DE PRESĂ
058b5175-ec52-44df-861b-e7cfb0e95729
România a participat, cu pavilion național, la cea de-a 51-a ediție a Salonului internațional al aeronauticii — Le Bourget, cea mai importantă manifestare internațională a profesioniștilor din domeniu, ce a avut loc în perioada 15-21 iunie a.c., la Paris.
În pavilionul românesc, organizat de Ministerul Economiei, Comerțului și Turismului (MECT), în colaborare cu Organizația Patronală a Industriei Aeronautice din România (OPIAR), pentru a șasea oară, au expus Aero Care SRL, Aerofina SA, Aerospace Services SRL, Aerostar SA, Aeroteh SA, Alro SA, G.I.A.R. SA, GM&T International 2000, I.A.R. S.A. totodată, alte firme românești au fost prezente cu standuri individuale.
Delegația oficială a României, condusă de secretarul de stat în Ministerul Economiei, Comerțului și Turismului, Sorin Encuțescu, a participat la ceremonia oficială de deschidere a manifestării, desfășurată în prezența președintelui Franței, François Hollande, și a membrilor guvernului francez.
Reprezentanții români s-au întâlnit cu Jean-Mare Todeschini, secretar de stat responsabil cu vechii combatanți din Ministerul Apărării francez.
De asemenea, delegația română a purtat discuții cu reprezentanți ai Ministerului francez al Apărării, precum și reprezentanți ai peste 30 dintre firmele expozante din Franța, SUA, Germania, Italia, Turcia, Canada, Israel, Brazilia, etc.
Programul firmelor românești la evenimentul de la Paris a inclus, de asemenea, numeroase întâlniri cu reprezentanți ai autorităților franceze din domeniu, precum și ai marilor grupuri franceze și străine prezente la Salon, parteneri tradiționali sau potențiali. Ca și la ediția precedentă, companiile inovante de talie medie, furnizoare de materiale compozite, componente de electronice sau informatice pentru industria aeronautică au fost prezente alături de marile grupuri consacrate din domeniu, accentuând caracterul integrator al Salonului.
Într-un context economic favorabil industriei aeronautice, firmele din domeniu sunt angajate într-o competiție internațională tot mai accentuată, motiv pentru care organizatorii anticipează atingerea unor noi recorduri în privinta comenzilor lansate pe parcursul Salonului.
Timp de șapte zile, Salonul internațional al aeronauticii — Le Bourget a reunit la Paris peste 2200 de expozanți din 45 de țări, dintre care 30 cu pavilion național. În cele patru zile rezervate profesioniștilor, 280 de delegații oficiale din peste 100 de țări au fost prezente la Salon, alături de cei peste 150.000 de vizitatori specializați.
Informații de background
Salonul aeronautic Le Bourget, a cărui primă ediție a avut loc în 1909, se organizează o dată la doi ani. Pe o suprafață de 132.000 m˛ expun, de regulă, peste 2.200 de firme, o bună parte a spațiului expozițional fiind dedicată prezentării aeronavelor. Începând din 2013, Salonul Le Bourget este primul din lume care a obținut certificarea ISO 20121 pentru respectarea cerințelor de mediu. Printre noutățile ediției 2015 a Salonului figurează: avionul business jet Dassault Falcon 8X, Textron AirLand Scorpion jet trainer, Cessna Grand Caravan Ex pentru misiuni speciale și noua versiune electrică a Airbus E-Fan.
Biroul de presă al Ministerului Economiei, Comerțului și Turismului

Sursa:AGERPRES
Data:22 iunie 2015

Niciun comentariu: