marți, 9 iunie 2015

Descoperim Lumea Impreuna:Hotelul Chateau d Artigny


 
Splendidul hotel Chateau d’Artigny, situat in inima unei zone de aproximativ 20 de hectare, unde exista numeroase paduri, mai cu seama pe o colina, ofera o priveliste magnifica spre orasul Montbazon si valea Indre, care taie respiratia oricarui turist dornic, in primul rand, de aventura, eleganta si lux. Orasul Montbazon se afla la 200 km de capitala Frantei si la 9 km de Tour. Inca din secolul al XIX-lea, aici aveau sa se ridice mai multe cetati si castele, aceasta regiune fiind indeosebi cunoscuta pentru opulenta unor astfel de constructii. Ba chiar, vrajit de unicitatea si deopotriva de frumusetea acestei zone, celebrul parfumier francez Francois Coty a luat hotararea de a achizitiona acest amplasament in anul 1921, trebuindu-i circa 20 de ani sa ridice impresionantul Chateau D’ Artigny, constructie care, in zilele noastre, se inscrie in randurile preferintelor turistilor bogati si excentrici, care insa isi doresc intimitate. Mai tarziu, respectiv in anul 1961, magnatul imobiliar francez, Rene Traversac, avea sa cumpere acest castel; in cele din urma, el a transformat Chateau d’Artigny intr-un asa numit hotel castel. De altminteri, acesta face parte din lantul sau hotelier Les Grandes Etapes Francaises, in acesta intrand si Chateau D’ Esclimont. Fara doar si poate, Chateau d’Artigny este unul dintre cele mai elegante hoteluri din cate exista in Franta.

Cazare

Oaspetii au la dispozitie nu mai putin de 32 de camere, alte noua camere cu statut special, precum si patru apartamente situate in Pavilionul Ariane, la randul lor, aflate nu la mare distanta de castel. Acestora li se adauga si alte 10 camere de lux, dar si doua apartamente in Orasul Parfumurilor, un edificiu ridicat in anul 2001. Oaspetii trebuie sa stie ca la poalele colinei, mai precis pana sa calce pe acest amplasament, se mai afla alte doua cladiri hotel, si anume Pavillon de Chasse si Port-Moulin. Decorate intr-un stil elegant si de mare clasa, camerele sunt inalte si foarte spatioase, punandu-le oaspetilor la dispozitie bai moderne si dulapuri incapatoare in care personalul hotelului sa le aseze lucrurile. Totodata, in acest amplasament, spatiile deschise sunt la fel de elegante si frumoase, iar pentru a li se oferi un aer pretios, au fost imbodobite cu goblenuri scumpe. E drept, pe de alta parte, ca salile de conferinta nu au mai mult de 90 de locuri, insa chiar si asa, se pare ca proprietarii acestui splendid castel au luat in considerare faptul ca, in Cite des Parfumes, mai exista alte 4 sali de conferinta, in ale caror incapari intra nu mai putin de 120 de oameni.

Restaurante, locuri de relaxare si imprejurimi

Oaspetii care vor sa ia masa in restaurantul principal, ce consta in doua sali amenajate intr-un stil elegant, trebuie sa stie ca vor fi tratati cu o deosebita atentie, mancarea si atmosfera aici fiind de-a dreptul exceptionale. Mai mult decat atat, micul-dejun face deliciul multor oaspeti pretentiosi,...citeste mai departe

Sursa:Descoperim Lumea Impreuna

Niciun comentariu: