sâmbătă, 6 iunie 2015

Guvernul SUA suspectează China de accesarea datelor a patru milioane de angajaţi federali, în cadrul „celei mai mari breşe informatice din istorie“

Guvernul SUA suspectează China de accesarea datelor a patru milioane de angajaţi federali, în cadrul „celei mai mari breşe informatice din istorie“
Anchetatorii americani acuză Guvernul chinez de atac cibernetic asupra a patru milioane de angajaţi federali

Adevarul [5/06/2015]
 
Datele personale aparţinând unui număr de patru milioane de foşti şi actuali angajaţi federali ar putea să fi fost accesate de către hackeri, a anunţat joi Biroul pentru Managementul Personalului (OPM) din cadrul Guvernului american, relatează CNN.
 Agenţia, care efectuează anual verificarea antecedentelor personalului, a anunţat că îndeamnă potenţialele victime să-şi monitorizeze situaţia financiară şi să solicite noi rapoarte de credit.
 
Oficiali americani consideră că aceasta poate fi cea mai mare breşă în reţelele informatice ale Guvernului din istoria Satelor Unite.
 
Atacul informatic a afectat aproape fiecare agenţie guvernamentală în parte, nu doar OPM şi Departamentul de Securitate Internă, susţin ei.
 
Evaluarea continuă şi este posibil ca alte milioane de angajaţi guvernamentali să fi fost afectaţi de atacul hackerilor.
 

Anchetatorii acuză Guvernul chinez
Anchetatorii americani cred că urmele atacului conduc către Guvernul chinez. Hackeri care lucrează pentru armata chineză ar compila o bază de date uriaşăcu date ale americanilor, au declarat joi seara pentru CNN oficiali din cadrul serviciilor americane de informaţii. Scopul acestei baze chineze de date este neclar.
 
The Washington Post şi (WP) The Wall Street Journal (WSJ) au scris primele, joi, că hackeri chinezi sunt autorii acestui atac informatic. Un purtător de cuvânt al Ambasadei chineze la Washington a obiectat vineri faţă de acuzaţiile potrivit cărora Guvernul chinez s-ar putea afla în spatele acestui atac uriaş.
 
"Atacurile cibernetice între ţări sunt greu de urmărit şi de aceea sursa atacurilor este dificil de identificat. Să se sară la concluzii şi să se lanseze acuzaţii ipotetice nu este responsabil, ci contraproductiv", a declarat Zhu Haiquan.
 

Sistemul de detactare EINSTEIN
Angajaţii puterilor legislativă şi judiciară, dar şi personalul militar în uniformă nu au fost afectaţi. Puterea executivă federală are 2,7 milioane de angajaţi. Este neclar dacă au fost afectaţi toţi, alături de alţi foşti angajaţi, sau doar o parte dintre ei.
 
Biroul pentru personal federal a aflat despre breşă după ce a început să-şi consolideze sistemul de apărare cibernetică. Când au descoperit activitatea ostilă, autorităţile au folosit un sistem de detectare, cunoscut sub numele de EINSTEIN, şi a descoperit, în cele din urmă, că atacul a fost comis în aprilie 2015, a anunţat Departamentul pentru Securitate Internă. O lună mai târziu, agenţia federală a aflat că au fost compromise date sensibile.
            
[cititi articolul complet în Adevarul]

Niciun comentariu: