miercuri, 10 iunie 2015

Mari capodopere cinematografice : Marea hoinareala (1966)Marea hoinăreală (titlu original: La Grande Vadrouille (Pronunție în franceză: /la ɡʁɑ̃d vaˈdʁuj/) este un film francez și britanic din 1966 regizat de Gérard Oury.
 A fost lansat în Statele Unite ca Don't Look Now... We're Being Shot At!. În rolurile principale joacă actorii André Bourvil și Louis de Funès, care au mai colaborat în 1965 cu regizorul Oury la realizarea filmului Prostănacul

„Un bombardier Royal Air Force survola Germania într-un atac de noapte într-o misiune cu numele de cod "Ceai pentru doi"”

—Începutul filmului

În vara anului 1941 deasupra teritoriului Franței ocupate, un bombardier B17 al aviației aliate se rătăcește în timpul unei misiuni de luptă și este doborât deasupra Parisului de către apărarea antiaeriana germană. Echipajul acestuia: Sir Reginald, Peter Cunningham și Alan MacIntosh se salvează prin parașutare și aterizează în capitala Franței, fiind salvați de la capturare și ascunși de către zugravul Augustin Bouvet și de către morocănosul dirijor al Operei Naționale din Paris, Stanislas Lefort.

 Lefort și Bouvet se găsesc astfel prinși la mijloc în vânătoarea de oameni organizată de maiorul german Achbach pentru a-i captura pe aviatorii inamici. De-a lungul unui periplu cu accente comice de-a lungul Franței ocupate, cei doi împreună cu ajutorul Rezistenței franceze și a unor simpatizanți reușesc să-i facă scăpați pe aviatori din mâinile Wermachtului și să-i conducă până în zona liberă...citeste mai departe pe Wikipedia

Sursa:Wikipedia

Video:Marele Bourvil si inegalabilul Loui de Funes.
Primul in uniforma unui ofiter nazist care il insoteste pe un pilot englez. deghizat tot in uniforma germana
Niciunul nu stie limba germana dar vor sa para cat mai naturali la un concert de gala la Opera Nationala din Paris.
Apare si Louis de Funes in rolul morocanosului dirijor.
Desigur Rezistenta Franceza nu doarme si isi face si ea cum poate datoria.
Iata,ingredientele unei comedii de calitate!

Niciun comentariu: