sâmbătă, 27 iunie 2015

Obama, protagonistul unui nou moment inedit: Preşedintele SUA a cântat imnul "Amazing Grace" la funeraliile unui pastor - VIDEO
La doar câteva zile după ce o înregistrare în care Barack Obama are o reacţie surprinzătoare la adresa unui activist, căruia i-a reproşat că i-a întrerupt discursul la Casa Albă, a făcut înconjurul lumii, preşedintele Statelor Unite ale Americii este protagonistul unui nou moment inedit.
Obama a asistat la înmormântarea pastorului bisericii metodiste din Charleston, Clementa Pinckney, care a fost împuşcat mortal, alături de alte opt persoane, într-un atac atribuit lui Dylann Storm Roof, care a declarat că şi-a dorit, prin gestul său, să "pornească un război al raselor".
În prezenţa a mii de persoane, Obama a declarat că Clementa Pinckney a fost un "om bun", pe care l-a cunoscut. La finalul discursului, preşedintele SUA i-a luat prin surprindere pe cei prezenţi la ceremonie după ce a început să cânte "Amazing Grace". Toţi cei care au asistat la funeralii s-au ridicat în picioare şi au cântat alături de preşedinte.
Nouă persoane au fost ucise într-un atac armat comis, pe 18 iunie, într-o biserică afroamericană istorică din Charleston, în statul South Carolina, au anunţat oficiali, precizând că bărbatul alb care a deschis focul în timpul unui curs de studii biblice era căutat joi dimineaţa.
Biserica episcopală metodistă africană (AME) Emanuel a fost construită în 1861, când membri afroamericani ai bisericii episcopale au pus bazele congregaţiei, în urma unei dispute cu privire la locuri de înmormântare.
Edificiul a ars din temelii, la un moment dat, dar a fost reconstruit.
citeşte tot

Sursa:Mediafax
Data:27 iunie 2015

Niciun comentariu: