sâmbătă, 20 iunie 2015

Radio France Internationale:Sorin Encuţescu despre prezenţa românească la salonul de la BourgetSalonul aeronautic de la Bourget, ajuns la a 51-a ediţie, si-a deschis de vineri şi până duminică porţile marelui public. De luni şi până joi inclusiv, manifestarea a fost rezervată specialiştilor, profesioniştilor.
 Ca la fiecare doi ani când se organizează salonul din periferia Parisului, o serie de firme româneşti – Aero Care, Aerofina, IAR sau Turbomecanica ca să cităm doar câteva - vin şi ele ca să-şi expună produsele şi să ia contact cu alte firme sau potenţiali parteneri. Există şi un stand naţional românesc de patru ediţii încoace, sub egida ministerului Economiei. Am stat de vorbă cu secretarul de stat Sorin Encuţescu care a fost la Bourget anul acesta din partea guvernului român.
 
In interviul pe care ni l-a acordat, oficialul român subliniază mai întâi locaţia « deosebită » care a fost acordată la această ediţie standului românesc, « lucru care a marcat evoluţia industriei aeronautice din România ». Secretarul de stat român enumeră apoi firmele participante şi contactele, întâlnirile pe care le-au avut reprezentanţii acestora cu ceilalţi participanţi de la Bourget.

« Cred că de această dată avem cu toţii de ce să fim mândri în legătură cu participarea la această ediţie. O ediţie 2015 care va marca revigorarea, renaşterea industriei aeronautice române. In curând despre România se va discuta ca despre un important pol al industriei aeronautice. Sunt foarte multe companii care vor să se relocheze în România sau să-şi deschidă în România noi facilităţi de producţie. In curând românii vor fi mândri de marile companii care vor veni şi vor crea locuri de muncă într-un domeniu atât de specializat cum este aeronautica. In următorii ani în România pot fi create pânà la 15 mii de noi locuri de muncă în acest sector » spune Sorin Encuţescu.
« Cei care şi-ai manifestat interesul pentru a desfăşura activităţi în România au apreciat în primul rând  calitatea forţei de muncă, profesionalismul şi capabilităţile pe care o parte din companii le oferă. S-a apreciat şi evoluţia economică a României, faptul că a avut creşterea economică cea mai importantă din UE, o rată a inflaţiei foarte mică, proiectele privind facilităţile fiscale care vor fi create în România, faptul că există încă o şcoală în domeniul aeronauticii, şamd ».
« Investiţiile vor veni din partea celor care doresc să se relocheze şi care doresc să producă în România. Există însă şi în România capabil să fie investiţi în capacităţi de producţie ».
« Lucrul cel mai important este ca România să fie prezentă la astfel de saloane precum cel de la Bourget pentru că nu trebuie să dăm ocazia unor parteneri să ne uite,..citeste mai departe

Sursa:RFI
Data:19 iunie 2015
VIDEO:Forget Vertigo! Boeing 787 Dreamliner performs near-vertical takeoff at Paris Air Show

Niciun comentariu: