sâmbătă, 18 iulie 2015

FRANTA.L Aid el-Fitr va fi celebrată vineri în FranțaDupă o lună de post deosebit de provocatoare in acest an, musulmanii din Franța sărbătoresc L Aid el-Fitr vineri,  a anuntat Consiliul francez al Credinței Musulmane (CFCM).
Este vorba in definitiv de unitatea cu care musulmanii din Franța vineri vor sărbători L Aid uel-Fitr. Arabia Saudită, Qatar și multe alte țări musulmane au decis sa se opreasca la aceeași zi, pentru a sărbători sfârșitul lunii sfinte a Ramadanului.

Reuniți în Marea Moschee din Paris, câțiva lideri religioși, inclusiv noul președinte al CFCM Kbibech Anwar, președintele Uniunii Organizațiilor Islamice din Franta (UOIF) Amar Lasfar și rectorul Marea Moschee, Dalil Boubaker, au a confirmat data de Vineri saptesprezecelea iulie pentru "sărbătoarea ruperii rapid," unul dintre cele două festivaluri majore ale Islamului, care se încadrează în prima zi a lunii următoare numit "Shawwal".

Amar Lasfar explicat este "incantat de aceasta unitate", Dalil Boubaker și salutat o "decizie istorică, doar pentru a calcula precizia acestei zile importante de Aid el-Fitr."

Al patrulea pilon al Islamului, Ramadan a inceput la 18 iunie în zori, în Franța, unde a fost deosebit de încercata, cu cele mai lungi zile de post de treizeci de ani. Pe parcursul lunii a noua a calendarului lunar Hijri, musulmanii sunt încurajați să se abțină de la băut, a manca si a face sex, prima lumina zorilor până la apusul soarelui...citeste mai departe

Sursa:France24
Data:16 iulie 2015

Niciun comentariu: