miercuri, 8 iulie 2015

Furt de explozibili dintr-o baza a armatei franceze

 
O cantitate importanta de explozibili a fost furata dintr-o baza a armatei franceze de la Miramas, in sudul Frantei, a anuntat o sursa apropiata anchetei marti.
180 de detonatori si 40 de grenade au fost furate in pofida faptului ca nivelul de alerta terorista in tara este la nivel ridicat dupa recentele atacuri teroriste, scrie France24.

Procurorul din orasul invecinat Marsilia a lansat o ancheta cu privire la disparitia materialelor explozive. Se merge pe ideea ca infractiunea este operatiunea unui "grup organizat".

Atentat sangeros in Franta: Suspectul a recunoscut ca si-a ucis si decapitat seful
Procurorul din Marsilia a precizat ca in sprijinul anchetei au fost mobilizati jandarmii si legistii din regiune.

Potrivit primelor informatii, hotii au patruns in baza in cursul noptii de duminica, dupa ce au taiat un gard de sarma.

Baza de la Miramas serveste drept platforma logistica pentru operatiunile externe ale Frantei. Complexul desfasurat pe 250 de hectare este protejat de doua randuri de gard de sarma insa nu are camere de luat vederi.

Atentat sangeros in Franta: Atacatorul a trimis un selfie cu capul victimei

Furtul survine in conditiile in care Franta se afla in alerta ridicata dupa ce un suspect islamist si-a decapitat seful si a incercat sa arunce ina er o fabrica de langa Lyon la 26 iunie, la sase luni dupa ce atacatori islamisti au ucis 17 persoane in redactia revistei de satira Charlie Hebdo si intr-un amgazin evreiesc, in Paris.

In urma incidentului, Ministerul Apararii a solicitat tututot instalatiilor militare ce depoziteaza munitie sa faca evaluari ale securitatii interne "in urmatoarele doua saptamani".

Sursa:Ziare.Com
Data:7 iulie 2015


Niciun comentariu: