joi, 30 iulie 2015

Nascut pe 30 iulie. Actorul Jean RenoNume real: Juan Moreno · Locul naşterii: Casablanca, French Protectorate of Morocco [now Morocco] · Data naşterii: 30.07.1948 (67 ani) · Ocupaţie: Actor · Înălţime: 190 cm · Zodia: Leu · Etnie/rasă: albă · Ţara natală: Franta

Biografie

Jean Reno, pe numele sau de botez Juan Moreno y Herrera Jiménez, s-a nascut pe 30 iulie 1948 in Casablanca, Maroc din parinti spanioli (din Cadiz, Andaluzia) ce au fugit din tara natala si s-au refugiat in Africa pentru a scapa de regimul fascist al lui Franco.

Jean s-a stabilit in Franta abia la varsta de 17 ani impreuna cu tatal sau, mama sa murind de tuberculoza cand familia inca se afla in Maroc. A inceput sa studieze actoria mai tarziu si a aparut atat la televiziune cat si pe scenele  de teatru. A jucat in toate piesele pe care le-a pus in scena regizorul Didier Flamand din 1977 pana in 1981, si apoi a avut rolul principal in primul film al acestuia. Datorita constitutiei fizice cu care a fost inzestrat de natura, la inceputul carierei a primit numai rol de indivizi brutali. Multumita aptitudinilor ce aveau sa apara mai tarziu, a reusit sa se rupa de aceste stereotipuri si sa interpreteze orice rol incepand cu comedii romantice ( “Vizitatorii”, “Pantera Roz”) pana la filme de actiune (Ronin, Leon, etc).

In cariera a avut de doua ori ocazia sa joace roluri de “ucigasi platiti” fara scrupule - psihoticul “Victor the Cleaner” in Nikita (1990) precum si cel al mai calmului Léon in “Léon” (1994).
mai mult
 
Sursa:CineMagia
 
Video:Leon the Professional (1994) Full Movie

Niciun comentariu: