vineri, 3 iulie 2015

Sprijn pentru Grecia, manifestat la Paris

Sprijn pentru Grecia, manifestat la Paris

  
 
Evenimentul Zilei [3/07/2015]
 
Câteva mii de persoane au manifestat joi seară la Paris, la apelul sindicatelor şi al partidelor de stânga, pentru a-şi exprima sprijinul faţă de Grecia, ţară aflată într-o gravă criză economică şi financiară, potrivit AFP.

Manifestanţii, care purtau steaguri ale Partidului de Stânga (apropiat de formaţiunea Syriza a premierului grec Alexis Tsipras), ale Partidului Comunist francez şi ale Noului Partid Anticapitalist (extrema stângă), au scandat "Solidaritate cu poporul grec!" şi "Rezistenţă în Grecia, în Franţa!", informează Agerpres.
Eurodeputatul francez Jean-Luc Mélenchon, co-fondator al Partidului de Stânga, a explicat pentru AFP că protestează contra ''blocadei la adresa Greciei, organizată pentru a face să cadă în genunchi guvernul Tsipras''.
''Pentru 1,5 miliarde de euro, se va declanşa o catastrofă de asemenea amploare?'', a spus Mélenchon.
Sindicatele franceze au lansat apelul la această manifestaţie în numele ''respectării alegerilor democratice ale popoarelor'' şi pentru a refuza politicile de austeritate.
Grecia a devenit marţi prima ţară dezvoltată ce intră în incapacitate de plată faţă de FMI şi astfel este privată de resursele Fondului. Autorităţile de la Atena au depus totuşi, in extremis, o cerere de amânare a plăţilor asupra căreia instituţia internaţională se va pronunţa în următoarele săptămâni, potrivit unei surse apropiate acestui dosar.
cititi articolul complet în Evenimentul Zilei]

Niciun comentariu: