sâmbătă, 4 iulie 2015

Un fotograf a trecut pe lângă ceea ce părea un hangar dintr-un aeroport. Când a intrat a descoperit ceva istoric

Portalul worldtruth.tv publică povestea fotografului şi exploratorului urban Ralph Mirebs, care a descoperit o uriaşă clădire abandonată în Kazahstan.


''La început, clădirea părea ca un hangar dintr-un aeroport, doar că mult mai mare. Când a intrat înăuntru, Mirebs a realizat că descoperise ceva istoric'', scrie worldtruth.tv.
Este vorba despre două nave spaţiale din cadrul programului spaţial Buran, care a fost abandonat în 1993, după destrămarea URSS.

Din totalul de trei nave spaţiale garate în respectiva clădire, doar una a ajuns în spaţiu şi a fost distrusă după ce şi-a încheiat misiunea, iar celelalte două au rămas abandonate, fiind găsite acum de Mirebs.
Sursa notează că respectiva clădire era foarte avansată din punct de vedere tehnologic, pentru vremurile respective, având sisteme de control a presiunii atmosferice, însă acum cele două nave spaţiale sunt acoperite de praf şi alte depuneri, din cauza timpului.
''E doar o chestiune de timp până când aceste două nave vor dispărea pentru totdeauna. Ele ar trebui să stea într-un muzeu'', notează sursa.
Iată mai jos câteva fotografii din clădirea abandonată din Kazahstan.
Sursa:Gândul.info
Data:3 iulie 2015

Niciun comentariu: